Skolen i Sydhavnen

-

VÆKST bliver navnet på nybyggeriet i Sydhavnen, der fremover skal huse både områdets mindste og største børn. Københavns Kommune og TRUST-partnerskabet står for at udvikle og opføre den nye udskoling og daginstitution med ambitiøse, nyskabende læringsrum og væksthaver

Visionen for det nye projekt er at skabe en bygning, der med sin udformning, disponering og materialeholdning skaber rammer, som både tilgodeser de mindste børns behov for udforskning og leg samt de største børns behov for udvikling og læring.

For at tilgodese individuelle behov skabes der to meget forskellige udendørs fællesarealer, som på hver deres måde tager afsæt i begrebet ’vækst’. Skolen placeres i de første etager i mere urbane læringsomgivelser, mens daginstitutionen fordeles på de øverste etager med hver deres udendørs friareal.

I stueetagen - også kaldet ByLab – bliver der etableret et nytænkende læringsrum med lege- og læringsøer, der binder byen og skolen sammen. Det gøres ved at løfte bygningen op på søjler, så byens gulv kan få lov til at passere under og igennem. Her bliver der mulighed for, at de største børn både kan bevæge sig og få brændt noget energi af, mens der også er plads til at fordybe sig på små grønne lærings-øer.

Daginstitutionens program fordeles på to etager og får hver deres dedikerede udeareal over tre etager. Udearealet over etagerne, der kaldes for Væksthaverne, bindes arkitektonisk sammen med en stor samlende pergolakonstruktion, som skal gøre det muligt at begrønne udearealerne med slyngplanter, der over tid vækster sig store og gør væksthaverne til et trygt og grønt udemiljø.

Fakta
Bygherre: Københavns Kommune
Beliggenhed: København
Samarbejdspartnere: TRUST, Enemærke & Petersen, Kant Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard, Dominia, Lytt
Størrelse: 5.500 m2

 

 

Kontaktperson

Profilbillede av Thomas Abildgren Hansen
Thomas Abildgren Hansen
Gruppeleder