Roskilde Festival Højskole

.

Roskilde Festival Højskole er Danmarks første urbane højskole. Skolen indgår i den kreative bydel Musicon, hvor transformation af en gammel industrigrund er den overordnede udviklingspræmis.

Modtager af German Design Award 2020
Nomineret til ArchDailys Building of the Year 2020
Indstillet til Renoveringsprisen 2020
Nomineret til Årets Skolebyggeri 2019
Præmieret med Bygningspris i Roskilde 2019 

Bevaring og fornyelse: fra fabrikshal til kreativ højskole  
Hal 10 på Musicon-grunden er udviklet som en robust og enkel ramme, der appellerer til elevernes skaberkraft. Roskilde Festival Højskole er som navnet siger tæt knyttet til Roskilde Festival og deler værdigrundlag med festivalens helt særlige univers. Værdierne går igen i designet af højskolen, hvor de arkitektoniske og tekniske løsninger understreger skolens uformelle undervisningsstil. 

Stedet inkluderer skolen, to nye blokke med studieboliger og en bygning, der huser skolens personale.

Selve Højskolen ligger i en tidligere betonfabrik, hvor den oprindelige strukturs søjler og tag er genbrugt, mens vægge og interiør er udskiftet. Designet er baseret på et ”boks-i-en-boks”-koncept: farverige moduler med forskellige former for beklædning, der giver en fantastisk akustik, fylder lagerbygningen. De er arrangeret omkring en karaktergivende søjlerække, der fungerer som hovedbygningens rygrad.

Boksene i den nu transformerede Hal 10 er udført som stålkonstruktioner med 180 mm lyddæk som etageadskillelse. De er vært for forskellige funktioner, herunder et auditorium for 150 personer, et musikstudie, et værksted og klasseværelser til dans, kunst og arkitektur, hvorfor udformningen varierer og er tilpasset den aktuelle geometri.

De to blokke med studieboliger komplementerer stedets karakter med deres enkle, industrielle æstetik. De er konstrueret som modulbyggeri, trækonstruktioner beklædt med metal, hvilket giver udseendet af containere. De to blokke er forbundet på hvert niveau af en ekstern gangbro.

fakta

 

Kontaktperson

Profilbillede av Dennis Ingeman
Dennis Ingeman
Afdelingsleder, EL