Reffen - Copenhagen Streetfood

Nyt madmarked i København

For få år siden anede ingen, hvad Papirøen var, men i 2017 hev midlertidige Copenhagen Street Food anslået 1,5 millioner besøgende til den glemte holm midt i Københavns havn.

Papirøen er nu lukket og længere ude ad havneløbet, på Refshaleøen, er der nu åbnet et stort område med 100 madboder, kreative stader og værksteder som fordeles i en indendørs hal og en udendørs markedsplads.

Den tidligere B&W-grund på Refshalevej 167 har ligesom på Papirøen udsigt til himmel og havn, men er tre gange større og med endnu mere rå og upoleret klondyke-stemning. Med alt den plads skal Reffen da heller ikke være en direkte genplacering eller videreførsel af konceptet fra Papirøen, men bygge på erfaringerne som kulinarisk rugekasse og blive en ny form for fælles platform for kreative iværksættere og madentreprenører.

Området bliver inddelt i tre forskellige zoner inde og ude. Maskinværkstedet kaldes således den 1.000 m2 store hal som indrettes med køkkener og omgivet af spise- og siddepladser.

Udenfor bliver Markedspladsen en 4.000 m2 stor container-by med fragtskibes aflagte stålbeholdere indrettet til blandt andet værksteder med produktion, udstilling og salg. Omgivet af barer, madcykler og andre mobile køkkener, så ingen går sultne rundt for længe.

Og endelig udgør Minefeltet et 5.000 m2 stort fællesareal til løbende events, kultur-oplevelser og chill-out område med liggestole langs kajkanten.
Der skal være åbent i hallen hver dag året rundt, mens markedspladsen i vinterhalvåret nok nøjes med weekenderne.

 

fakta

  • Beliggenhed: Refshalevej, København
  • Bygherre: Julian Group
  • Størrelse: 10.000 m2

Kontaktperson

Profilbillede av Frank Bodilsen
Frank Bodilsen
Seniorprojektleder

Relaterede projekter