Kulturhavn Gilleleje

Skovhus Arkitekter har i samarbejde med Kulturhavn Gilleleje gennem det seneste år, været igennem en spændende proces, med stor brugerinddragelse

Alle kulturarbejdende foreninger, museet, Biblioteket, biografen, museet, Kulturhavn Gilleleje, har sammen med Skovhus Architects udviklet et spændende Kulturhus, der igennem den tålmodige proces, er vel forankret i det lokale Kulturliv. Både funktioner, detaljer og til og med arkitekturen har været til livlig debat. Mange input har haft en direkte konsekvens i form, farver, indretning og detaljer.

Koncert og foredragssale, biografer, resturant, Café, Bibliotek og lokale forsynings butikker bliver rammet ind af en transperant hud, der lader sommerbyen gå i ét - på tværs af den klimatiserede zone. Om vinteren og i mørket trækker huset sig sammen, men kommer til at stå som en varm lysende krystal, der indbyder til fællesskab. Huset bliver ikke et køligt, design klenodie, men fyldes med Gillelejes dagligdag, med vandet, havnen og byen som inspiratorer.

 

Fakta

  • Bygherre: EGB / Kulturhavn Gilleleje
  • Areal: 4.800 m2

Leverancer

Kontaktperson

Profilbillede av Kim Skovhus
Kim Skovhus
Kreativ Leder