DTU Campus Risø

-

DTU – Campus Risø
Nationallaboratoriet for bæredygtig energi

Institut for Vindenergi blev etableret i 2012 for at styrke forskningsmiljøerne på DTU. Campusset levede dengang ikke op til nuværende standarder. Projektet har betydet, at de mange berørte medarbejdere får nye moderne laboratorie- og værkstedsfaciliteter samt moderniserede kontorbygninger og et forbedret studie- og arbejdsmiljø. 

Norconsult har bidraget med projektering af bygningsfysik og avancerede tekniske installationer, der løfter opgavens høje krav til indeklima, ventilation og energiforhold og som er blevet understøttet af en commissioning-proces og udført i totalentreprise.

Commissioning
Commissioning-processen er med til at sikre solide tekniske løsninger og driftssikkerhed og var i denne højkomplekse tekniske opgave en velkommen, kvalitetssikrende proces for vores praktisk orienterede fagspecialister.

Arbejdsmiljø & akustik
Alle installationer er udviklet med henblik på minimering af energiforbrug og driftsomkostninger samt støjdæmpning. Lysindfald og et lavt støjniveau er med til at skabe et godt arbejdsklima - dog er et dynamisk arbejdsmiljø også identisk med en vis “summen”, hvilket er en del af miljøets identitet. Denne balance har vi forsøgt at ramme i de akustiske tiltag.

Energioptimering & indeklima
Vi har arbejdet generelt med energioptimering i hele projektet - dels for at optimere indeklimaet, dels som bæredygtighedstiltag. Vi har bl.a. projekteret et centralt tilstandsovervågnings-, styrings- og reguleringssystem (CTS).

FAKTA

  • Bygherre: DTU
  • Beliggenhed: DTU Risø Campus, Roskilde
  • Samarbejdspartnere: Christensen & Co og Langvad Arkitekter
  • Anlægssum: 160 mio
  • Størrelse: 4.500 m²

Aktuelle fag og ydelser

Kontaktperson

Profilbillede av Mads Wendt-Larsen
Mads Wendt-Larsen
Civilingeniør, konstruktioner