Brønshøj Sognecenter

Offentligt nybyggeri opført i CLT-træ.

Det nye sognecenter er indpasset i dets kulturelle og historiske kontekst, så bygningen samtaler med sine omgivelser.

Brønshøj Sognecenter huser både Menighedsrådet og de lokale FDF-spejdere samt danner ramme om kirkens mange aktiviteter. Konceptet har derfor været at skabe et inkluderende sted i “venlige” materialer.

Cirkelslaget giver Sognecentret sit særkende. Sammen med facadernes træmateriale og lysspillet i lamellerne giver det huset et varmt og imødekommende udtryk.

Den buede facade er tildannet på fabrik ved hjælp af robotteknik og er et af de største spænd udført i Danmark.

Bæredygtigstiltag
Sognehuset er et bæredygtigt byggeri med minimalt energiforbrug, som samtidigt kræver minimalt vedligehold. Selve konstruktionen er af krydslamineret træ (CLT).

Projektet er udført med anvendelse af CLT-elementer , som er miljøvenlige og fornybare byggematerialer med et meget lavt CO2-aftryk, og som med gode fugt- og varmebuffer-egenskaber sikrer et godt indeklima.
Vi har anvendt naturlig ventilation, og huset er udformet med fokus på optimale forhold for dagslys kombineret med LED-belysning og lysstyring.

Det grønne tag sikrer forsinkelse af nedsivning af regnvand, som også opsamles til brug ved toiletskyl.

Solceller på taget bidrager til at minimere ressourceforbruget.

Multifunktionalitet
Alle rum er multifunktionelle, og den centrale Multisal kan åbnes op og benyttes fleksibelt som et stort rum med plads til mange mennesker. Samtidig kan den vha. foldevægge omformes til 3 separate rum, hvor der er taget højde for akustik og lydtæthed.

Uderummene er medtænkt ud fra samme principper: henholdsvis en have og en plads lægger op til forskellig brug og stemninger.

 

Fakta

  • Bygherre: Brønshøj Menighedsråd
  • Beliggenhed: Brønshøj
  • Samarbejdspartnere: Nord Architects
  • Anlægssum: 23 mio
  • Størrelse: 1.000 m²

Kontaktperson

Relaterede projekter