Norconsult overtager KHS Arkitekter

Pressemeddelelse
03.september 2019

Norconsult har hele tiden et stort fokus på at udvikle organisationen, så der fortsat kan leveres stærke ydelser til kunderne. Med opkøbet af KHS Arkitekter A/S har man, med en tegnestue, som gennem 50 år har udviklet sig til en markant virksomhed i branchen, fået endnu et stærkt kort på hånden.

Norconsult overtager KHS Arkitekter
Fra venstre: Mads H. Lund, KHS, Thomas Bolding Rasmussen, Norconsult, Jess Kofoed Sørensen, KHS, Jacob Ilsøe, Norconsult, Lotte Larsen, KHS, Hans Henrik Linde, KHS, Morten Rønne Nielsen, KHS, Egil Gossé, Norconsult

Som et led i at imødekomme en stigende efterspørgsel på helhedsorienterede ydelser vil overtagelsen af KHS Arkitekter styrke Norconsults position hvor arkitekter og ingeniører i tæt samarbejde leverer en samlet ydelse.


- Vores kunder efterspørger fortsat i stor grad ydelser inden for arkitektur og design og med de fordele det medfører for bedre koordinering inden for arkitekt- og ingeniørrådgivning. Med opkøbet af KHS Arkitekter får Norconsult ca. 20 nye medarbejdere. Sammen med KHS Arkitekter vil vi kunne levere en endnu stærkere og større bredde af helhedsorienterede ydelser. Især på områderne inden for bygherrerådgivning og almene boliger i såvel nybyggeri som renovering, fra helhedsplaner til udvikling af nye boligprojekter ser vi en styrkelse af vores fælles kompetencer, som vi ser frem til i fællesskab at videreudvikle.

Opkøbet skal ikke ses som udtryk for at vi ønsker at gå egne veje. Vi er helt opmærksomme på, at et godt samarbejde på tværs i rådgiverbranchen er kernen til vellykkede projekter. Derfor er det stadig meget vigtigt for os, at styrke det gode samarbejde på tværs i rådgiverbranchen, et samarbejde der er opbygget gennem en lang årrække, understreger administrerende direktør Thomas Bolding Rasmussen

KHS Arkitekter, som har tegnestue i Kgs. Lyngby, beskæftiger ca. 20 medarbejdere. Med opkøbet har Norconsult nu ca. 220 rådgivere inden for byggeri i Danmark.

De to virksomheder har et godt og veludviklet samarbejde gennem mange fælles projekter, bl.a. renoveringen af 300 boliger i Brøndby, samt andre boligrenoveringer for boligselskabet Lejerbo. På baggrund af Norconsults forretningsmæssige koncept ser Jess Sørensen, direktør i KHS Arkitekter store udviklingsmuligheder i at blive en del af Norconsult koncernen:

- For os er det et naturligt skridt i vores fortsatte udvikling, at blive en del af en større virksomhed. Vi vil i fremtiden være i stand til, at kunne levere bredere og endnu bedre ydelse til vores kunder i en branche, hvor tendensen går i mod ”one point of contact”.

For vores medarbejdere vil det, at være en del af Norconsult, betyde at de nu i endnu højere grad får mulighed for at arbejde med store spændende projekter på en arbejdsplads i rivende udvikling.

Det har været afgørende for os i valget af Norconsult, at de har samme kultur og værdier som KHS, hvor seriøs rådgivning og ordholdenhed er nøgleord, siger Jess Sørensen, direktør i KHS.

Jess Sørensen vil fortsætte som direktør i KHS og partnergruppen vil stadig være en central del af virksomheden.

Om Norconsult i Danmark

Norconsult A/S (Danmark) ejes 100 % af den norske rådgivningskoncern Norconsult AS. Norconsult Danmark beskæftiger ca. 220 medarbejdere som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev, samt yderligere kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg.

Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand til at yde professionel rådgivning til såvel byggeriet som industrien. Norconsult deltager i hele projektforløbet fra programfasen til idriftsættelsen

Norconsult koncernen

Med ca. 3500 ansatte og en omsætning på 3,8 mia. kr. er Norconsult Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien, samt i resten af verden. Norconsult besidder en solid erfaring fra et meget stort antal gennemførte opgaver for både offentlige og private bygherrer, inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas, pharma.

Norconsult er ejet af medarbejderne

KHS Arkitekter

KHS Arkitekter har leveret total- og bygherrerådgivning igennem de sidste 50 år. KHS er er specialister indenfor boligbyggeri og har de seneste år opført op imod 1.000 nye familie-, ældre- og ungdomsboliger, samt renoveret ca. 2.000 familieboliger. KHS har desuden stået for udarbejdelsen af fremtidssikringsanalyser og helhedsplaner inkl. beboerdemokratiske processer for mere end 3.500 boliger. Udover boliger arbejder KHS med skoler, institutioner og erhvervsbyggeri.

For yderligere information kontakt administrerende direktør Thomas Bolding Rasmussen, tlf. 9137 7080

Kontaktperson

Profilbillede av Thomas Bolding Rasmussen
Thomas Bolding Rasmussen
Administrerende direktør Danmark