Tredje kvartal 2020: Stærk resultatudvikling for Norconsult

Nyheder
16.november 2020

Omsætningen for Norconsult i 3. kvartal var på 1.419 (1.313) MNOK, en stigning på 8% i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet blev 169 (132) MNOK. Dette er en kraftig stigning i forhold til samme kvartal sidste år og det bedste kvartal hidtil for Norconsult. Virksomhedens bruttodriftsmargen for kvartalet blev på 11,9% mod 10,1% i samme kvartal sidste år.

Tredje kvartal 2020: Stærk resultatudvikling for Norconsult

Norconsult-koncernen leverede en stærk vækst i bruttoomsætning og resultat i de første ni måneder af 2020. Bruttoomsætningen for tredje kvartal endte på 4.979 MNOK mod sidste års 4.472. Det svarer til en stigning på 508 MNOK (11,3 %). Den organiske vækst under hensyntagen til opkøb er ca. 7%. Driftsresultatet er 450 MNOK mod sidste års 367 MNOK. Bruttodriftsmargen for koncernen hidtil i år er øget fra 8,2% i 2019 til 9% i 2020. Driftsresultatet er hjulpet af omkostningsbesparelser som følge af coronasituationen. Det drejer sig blandt andet om rejsevirksomhed, kurser, oplæring samt kontor- og driftsomkostninger.

Forretningsområdet Norden – som omfatter Norconsult-koncernens selskaber i Sverige, Danmark, Island og Polen ud over Technogarden – har en omsætningsstigning på 229 MNOK (+19,6 %) pr. tredje kvartal målt i forhold til samme periode i 2019. I underkanten af 100 MNOK af denne vækst kommer fra en svagere norsk krone, men den underliggende vækst er stadig markant.

– Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere er det lykkedes os at holde aktivitetsniveauet højt til trods for skarp konkurrence og et krævende marked under corona-pandemien. Vi er navnlig stolte af den flotte udvikling, vi ser i vores nabolande Sverige og Danmark, hvor indtjeningen også er steget betragteligt, siger koncernchef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Positiv aktivitet på flere projekter

I tredje kvartal oplevede Norconsult høj aktivitet inden for næsten alle virksomhedsområder og i hele Norden.

I Danmark vandt Norconsult bl.a. opgaven om en ny politstation i Silkeborg på baggrund af stor viden om politiets specialbehov fra tidligere projekter. Boligselskabet Viborg valgte glædeligvis Norconsult som totalrådgiver ifm. renovering af Digterparken med i alt 383 almene boliger, og vi vandt en attraktiv rammeaftale for Boligforeningen Århus Omegn. Den 4-årige rammeaftale omfatter såvel større som mindre opgaver i forbindelse med vedligehold, nybyggeri og renovering og spiller lige ind i Norconsults spidskompetencer som tværfaglig rådgiver. Århus Omegn administrerer ca. 3.000 almene boliger fordelt på 17 afdelinger. Derudover er Norconsults team blandt de udvalgte, der i en arkitektkonkurrence skal være med til at udvikle 400.000 kvm af Københavns nye bydel, Jernbanebyen. Vi samarbejder med Norconsult AB ifm. sidstnævnte opgave.

I Norge er selskabet i gang med rådgivningstjenester til udarbejdelse af reguleringsplaner på strækningen E18 Ramstadsletta-Slependen vest for Oslo samt detaljeplanlægning af et nyt spor til E18/E39 ydre ringvej i Kristiansand. Norconsult står også centralt i projekteringen af en ny E6 på strækningen Roterud-Storhove, en ny klinik og protonbygning på Radiumhospitalet, Hammerfest Hospital, Narvik Hospital og et nyt vandbehandlingsanlæg til Asker og Bærum vandværker. For nylig vandt Carpe Diem demenslandsby i Bærum prisen som årets sundhedsbyggeri, et projekt hvor Norconsult har arbejdet tæt sammen med Nordic – Office of Architecture.

Norconsult i Sverige har vundet opgaven med at opbygge Polarbröds bageri i Älvsbyn, som blev totalskadet i en brand sidst på sommeren. Sävehuset, et gymnasium på Gotland, har vundet prisen som årets miljøbyggeri. Som ansvarlig hus-, indretnings- og landskabsarkitekt har Norconsult vist, at man kan give nedslidt byggeri nyt liv. Prisen uddeles af Sweden Green Building Council.

Norconsult-selskabet Technogarden Albatross Prosjektledelse vandt for nylig en rammeaftale med Bane NOR inden for projektstyringstjenester, hvor der skal leveres ressourcer til udbygningsprojekter for Bane NOR:

Norges mest attraktive rådgivningsselskab 

Norconsult har i mange år arbejdet målrettet med rekruttering, særligt over for ingeniørstuderende og i skarp konkurrence med andre, store norske selskaber. Erhvervsaktive ingeniører kårede for nylig Norconsult til Norges næstmest attraktive arbejdsgiver i den årlige Universum Professional Survey-undersøgelse. I den samme undersøgelse bliver Norconsult bedømt som branchens bedste inden for kategorien rådgivende ingeniører.

Kontaktpersoner

Profilbillede av Thomas Bolding Rasmussen
Thomas Bolding Rasmussen
Administrerende direktør Danmark
Profilbillede av Kjetil Ekkeren
Kjetil Ekkeren
Seniorrådgiver