Ny politistation i Silkeborg

Nyheder
07.september 2020

Sammen med ERIK Arkitekter og KG Hansen har Norconsult vundet opgaven med at opføre Silkeborgs nye politistation.

Ny politistation i Silkeborg

Den nye bygning bliver opført på et 4.000 m² grundareal med cirka 1.400 m² bygning og 760 m² kælder. Totalentreprisen har et budget på 42 mio. kr. ex. moms.

Teamet har vundet opgaven på baggrund af en besvarelse, der viser stor forståelse for politiets specialbehov og skaber gode og sikre rammer for politiets arbejde, skriver Bygningsstyrelsen.

Infrastrukturen i bygningen er afstemt med behov ift. personflow, sikkerhed og håndtering af politiets mange specielle opgaver.

Adgangen til politistationen bliver nemmere med bedre parkeringsforhold, og der bliver større mulighed for diskretion i mødet mellem borger og politi.

Vi har arbejdet med funktionalitet, lysindfald og gode muligheder for at samles på tværs af etagerne for at forbedre medarbejdernes dagligdag.

– ”Borgerens møde med politiet er tænkt ind i hele bygningen. De borgere, der kommer på politistationen, har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til sigtede og forurettede. De nye rammer giver os bedre mulighed for diskretion og et mere professionelt møde med borgeren”, fortæller Jens Ole Pedersen, leder af lokalpolitiet i Silkeborg. (citat fra Building Supply)

Kontaktperson

Profilbillede av Martha Quistgaard
Martha Quistgaard
Avdelingsleder Kontor

Relaterede nyheder