Kødbyens Skole

Nyheder
05.januar 2021

Norconsult har sammen med BAM Danmark, Nord Architects, BBP Arkitekter og BOGL vundet konkurrencen om en ny skole i Kødbyen i København.

Kødbyens Skole
Illustration: Nord / BBP

Skolen bliver 3-sporet med idrætshal og madskole til gavn for både elever og københavnere, som kan få glæde af skolens faciliteter i fritiden. Madskolen med eget produktionskøkken er en vigtig del af den pædagogiske og arkitektoniske vision om, at skolen skal indgå i en bymæssig sammenhæng med Kødbyen. Også udearealerne er designet, så de glider sammen med kvarteret, og skolegården bliver åben for adgang udefra. Konceptet favner dermed København Kommunes vision om ”skolen i byen – byen i skolen”.

– Den (skolen, red.) bidrager til byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen og opfylder visionen om, at vores byggerier skal have mange anvendelsesmuligheder. Nemlig skole og fritid under ét tag, så den kan bruges både af elever og af andre københavnere i fritiden, siger Københavns overborgmester Lars Weiss i en pressemeddelelse.

Kontrakten er på 274 mio. kr. for opførelsen af skolen. Byggeriet forventes at begynde i maj 2022 og forventes at stå færdigt i maj 2024, så eleverne kan rykke ind til skolestart i august 2024.