Årets skolebyggeri 2019

Nyheder
02.oktober 2019

Norconsult er meget stolte over at være en del af TRUST teamet, som i 2019 har vundet prisen for årets skolebyggeri.

Årets skolebyggeri 2019

Holbergskolen blev æret med den prestigefulde pris ”Årets skolebyggeri 2019”.

Skolen fra 1953 er i bevaringsværdiklasse 4 og har gennemgået en omfattende helhedsrenovering. Resultatet er et inspirerende, tidssvarende og energirigtigt læringsmiljø, som bl.a. har givet nye pædagogiske muligheder for gruppearbejde.

Som mange andre danske folkeskoler fra perioden, med røde murstensfacader og teglstenstag, oplevede Holbergskolen i Københavns Nordvestkvarter udfordringer med slidte bygninger, der ikke matchede nye læringsmetoder eller pædagogiske ambitioner. Målet var derfor at gennemføre en nænsom renovering i tråd med den oprindelige skoles høje kvalitet, arkitektoniske vision og håndværksmæssige omhu – der ville ajourføre skolens bygninger til nutidige krav til indeklima, akustik og fleksible læringsmiljøer. Det er lykkedes på flotteste vis.

FAGJURYEN UDTALTE BL.A. FØLGENDE OM HOLBERGSKOLEN VED NOMINERINGEN:
“Der er gjort meget for at udvikle skolens rum med respekt for den oprindelige bygning, både mht. valg af gulvbelægning, vinduer og lofter. Således bærer renoveringen præg af at være foretaget med en klar æstetisk sans for deltaljer, materialer og farver i sammenhæng med skolens funktioner, krav og anvendelse.”

Læs mere om kåringen og se fotos fra den flotte renovering af Holbergskolen her

Kontaktperson

Profilbillede av Jacob Ilsøe
Jacob Ilsøe
Direktør, Byggeri og Anlæg